Významné kulturní akce v Luhačovicích

duben – srpenFESTIVAL KROJOVANÝCH DECHOVÝCH HUDEB
Hudba k poslechu a tanciPoslechnout a zatančit si můžete na známé krojované dechové hudby z různých regionů naší Jihovýchodní Moravy.
VelikonoceVELIKONOČNÍ JARMARK
Jarní jarmark spojený s folkoremPřijeďte za námi na ochutnávku velikonočních jarních specialit, podívat se na lidová řemesla, poslechnout folklor a mnoho dalšího.
květenOTEVÍRÁNÍ PRAMENŮ
Víkend pro celou rodinuVelkým svátkem, konaným v Luhačovicích vždy v první polovině května,
je obřad otevírání a svěcení pramenů. Léčivé prameny a nádherné stavby
ožijí pestrými kroji, secesními kostýmy, veterány, zpěvem a tancem
a pomohou zapomenout na všední dny. V tyto slavnostní dny se přenesete do poklidné atmosféry počátku minulého století.
květenLUHAČOVICE MĚSTO MÓDY A ZDRAVÍ
Korunka Luhačovice s módní přehlídkouJiž od roku 2002 Korunka Luhačovice pořádá každoroční benefici Luhačovice – město zdraví a módy. Hlavním bodem programu je charitativní módní přehlídka, které se zúčastňují slavné osobnosti z oblasti kultury. Cílem této akce je slavnostní zahájení lázeňské sezony a především podpora lidem, kteří to potřebují.
květen – záříKOLONÁDNÍ KONCERTY
Hudba zní lázněmiKe kulturnímu létu v Luhačovicích neodmyslitelně patří od května do konce září odpolední kolonádní koncerty rozmanitých hudebních žánrů od smyčcových komorních orchestrů přes swing, dixieland, dechovou hudbu, folklor a pěvecké sbory.
létoSETKÁNÍ ŘEZBÁŘSKÝCH MISTRŮ
… Aneb krása v dřevě ukrytáČeká Vás báječná podívaná práce mistrů řezbářů. V odpoledních hodinách dokreslují dny koncerty a vystoupení vybraných hudebních souborů. Vícedenní setkání slavnostně vyvrcholuje s vernisáží konečných řezbářských děl s bohatým program.
létoLUHAČOVICKÁ DIVADELNÍ SEŠLOST
Přehlídka ochotnických divadelních souborůDo Lázeňského divadla přijíždějí ochotníci z Čech, Slezska, Moravy i Slovenska. Lázně Luhačovice, a.s., začala pořádat tuto událost na počest iniciátora a zakladatele Lázeňského divadla MUDr. Zikmunda Jankeho, který se zapsal do historie lázní nejen jako lékař, ale také jako hudebník, spisovatel a hlavně nadšený ochotník.
červenKONCERT HUDBY HRADNÍ STRÁŽE A POLICIE ČR
Jedinečné odpoledneVrcholem „kolonádní sezóny“ je prestižní koncert orchestru Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, ke kterému také patří přehlídka motorizované jednotky Hradní Stráže a ukázka programu jednotky Hradní stráže.
červenFESTIVAL LUHOVANÝ VINCENT
Letní multižánrový festival nejen pro mladou generaciProdloužený víkend Vincenta se uskutečňuje na nejrůznějších místech v Luhačovicích. Na programu živá hudební, divadelní, taneční, výtvarná, filmová či literární představení.
červenecLUHAČOVICKÁ POUŤ
Pouť uprostřed lázníKaždoroční pouť má již svoji tradici a stala se jedním z vyhledávaných zážitků a velmi navštěvovaných akcí. Pravidelně je pořádána slavnostní mše svatá, atrakce pro děti, jarmark, koncerty dechových hudeb a další zábava pro celou rodinu.
červenecFESTIVAL JANÁČEK A LUHAČOVICE
Dostaveníčko s vážnou hudbouSetkávání milovníků vážné hudby, především Leoše Janáčka, to je Festival Janáček a Luhačovice, jenž se zařadil mezi nejprestižnější hudební události v České republice, která se koná na počest tohoto hudebního génia.
Letní prázdninyAKADEMIE VÁCLAVA HUDEČKA A SVÁTKY HUDBY
Mladí talentovaní houslisté se zdokonalují pod vedením Mistra Václava HudečkaLuhačovice každoročně hostí mladé talentované houslisty při letních houslových kurzech, které pořádá houslový virtuos Václav Hudeček. Odměnou pro nejlepšího z nich je mistrovský nástroj a možnost vystoupit s mistrem na jeho vánočním turné.
srpenDIVADELNÍ LUHAČOVICE
Týden komorních představení českých a slovenských divadelních scénCílem přehlídky komorní divadelní tvorby „Divadelní Luhačovice“, je nabídnout divákům výběr nejlepších, nejzajímavějších a oceněných komorních představení českých a slovenských divadelních scén.
záříDNY SLOVENSKÉ KULTURY
Rozmanité Luhačovice s krásnou a měkkou slovenštinouLuhačovické kulturní léto uzavírají Dny slovenské kultury, které mají za cíl navázat na tradici setkávání se Čechů a Slováků v našich lázních. Během čtyř dnů se můžou návštěvníci potěšit slovenským filmem, divadlem, hudbou, fotografickou výstavou i gastronomií.
záříMFDFS PÍSNÍ A TANCEM
Krása krojů, exotických tanců a dětské radosti uprostřed pestrobarevných, podzimních LuhačovicPosledním festivalem, doznívajícího léta je Mezinárodní festival dětských folklorních souborů PÍSNÍ A TANCEM. Dětské soubory se svým pestrým a barevným třídenním programem roztančí a rozezpívají celé Luhačovice.
 28. záříSVATOVÁCLAVSKÝ JARMARK
Podzimní jarmark k oslavě svátku sv. Václava Tradiční svatováclavský jarmark farmářského typu. Tato podzimní událost  nabízí bohaté gastronomické zážitky, historickou hudbu a tance, lidová řemesla a jiné. Příjemnou atmosféru dotvoří doprovodný kulturní program pro děti i dospělé.
začátek prosinceVÁNOČNÍ JARMARK
Zimní vánoční atmosféra  na Náměstí 28. říjnaVánoční řemeslný jarmark s rozsvícením vánočního stromu na náměstí a bohatého programu po celý den.